Campagne ChristenUnie Smallingerland feestelijk van start

_MG_9181dinsdag 30 januari 2018 11:00

Maandagavond 29 januari ging de campagne van de ChristenUnie Smallingerland voor de gemeenteraadsverkiezingen feestelijk van start bij Brownies & Downies in het centrum van Drachten.

Alle leden en kandidaten van de kieslijst waren uitgenodigd om met elkaar de verkiezingsperiode in te luiden. De sfeer zat er al meteen goed in, er was live muziek en de stemming opgewekt. "Wij gaan er volle bak tegen aan om ons eigen verhaal vertellen. Wij staan voor een inclusieve samenleving, waarin iedereen meetelt. Maar ook voor de toekomst voor onze kinderen en verantwoord omgaan met de schepping. Hoewel het soms lijkt alsof de verkiezingen alleen maar over het wel of niet invoeren van een koopzondag gaat, is ons verhaal veel breder dan dat.", aldus lijsttrekker Pieter van der Zwan. "Vergeet niet dat de gemeenteraad keuzes moet maken over een budget van meer dan 190 miljoen euro per jaar. Dan wil je als kiezer toch ook het brede plaatje en de uitgangspunten voor de keuzes die je volksvertegenwoordiger maakt, weten."

Het verkiezingsthema is 'Waardevol voor Smallingerland', waarbij podium wordt gegeven aan waardevolle organisaties en instellingen uit Smallingerland. Van der Zwan: "Die willen we meer zichtbaar maken, zodat zij hun bereik kunnen vergroten. Denk bijvoorbeeld aan Stichting Present, die de krachten bundelt van vrijwilligers om mensen te helpen die het zelf even niet kunnen. Maar ook Stichting Refuge, die een plek biedt voor herstel van relaties. Dat is in deze tijd van vechtscheidingen waar vaak de kinderen de dupe van worden écht waardevol. En zo zijn er nog veel meer waar je de komende tijd van gaat horen."

De campagne van de ChristenUnie wordt landelijk op 10 februari a.s. afgetrapt en ook dan zal de afdeling Smallingerland van zich laten horen. "Hoe en wat kan ik nog niet vertellen, dat blijft nog even een verrassing", zegt Jeroen Bruinsma, fractiemedewerker en campagneleider. "Op 17 maart pakken we echt uit en zullen we onder het carillon optredens hebben van onder andere Dwight Dissels (bekend van o.a. The Passion en The Voice of Holland) en het Salvation Dance Centre."

« Terug

Archief > 2018

Geen berichten gevonden