Blogs per auteur

 1. Pieter portret wit
  Door Pieter van der Zwan op 14 juni 2018

  Bijdrage ChristenUnie debat over hoofdlijnenakkoord Smallingerland

  In deze blog leest u de bijdrage die fractievoorzitter Pieter van der Zwan namens de ChristenUnie gaf op 12 juni jl. tijdens het debat over het hoofdlijnenakkoord in Smallingerland.

  Lees verder

  Labels:

 2. Ammy
  Door Ammy van Eerden op 29 mei 2018

  Trots op 'onze' Regon in Smallingerland!

  Zaterdagochtend 10:00 uur begint mijn werkbezoek bij de Open Dag van Regon Milieuservice. De open dag is bedoeld om nieuwe raadsleden en inwoners te laten zien wat de Regon medewerkers doen en wat hun bezighoudt. 

  Lees verder

  Labels: ,

 3. Pieter portret wit
  Door Pieter van der Zwan op 30 maart 2018

  Goede Vrijdag: een goede verliezer is een grote winnaar?

  De gemeenteraadsverkiezingen zijn net achter de rug en de formatie van een nieuwe coalitie is alweer druk gaande. Voordat de informatieronde volgende week van start gaat, is het eerst nog Pasen. Even tijd om stil te staan en te bezinnen.

  Lees verder
 4. Aart Meiling
  Door Aart Meiling op 1 maart 2018

  Politiek is van iedereen!

  Het is een bekende kreet die je telkens weer hoort: de politiek staat zo ver van de burgers af. Nu kunnen er allerlei redenen zijn waarom mensen er zo over denken. Maar omgekeerd geldt zeker ook: politiek staat dicht bij de burgers. Hoe dan? 

  Lees verder
 5. Anita Merkus
  Door Anita Merkus op 22 februari 2018

  Elk veulen is bijzonder...(2)

  Mijn oma voelde zich minderwaardig, maar door een kaartje wat ze van een vriendin kreeg met daarop de tekst "Elk veulen is bijzonder in zijn eigen wei", besefte ze dat ze er ook mocht zijn.

  Lees verder
 6. Ammy
  Door Ammy van Eerden op 22 februari 2018

  Is de voedselbank nu nodig of niet!?

  Vorige week zondag was ik samen met Pieter van der Zwan, onze wethouder bij de maandelijkse inzameling voor de voedselbank in de Bethelkerk. Pieter was zichtbaar onder de indruk van de grote hoeveelheid houdbare producten die ingezameld werden! In de week daarop was ik met de raad bij een informatieavond van de voedselbank Smallingerland. Bijna alle politieke partijen uit onze gemeente waren aanwezig. Van beide evenementen plaatste ik een foto en een kort berichtje op mijn facebookpagina. 

  Lees verder

  Labels: ,

 7. Dennis
  Door Dennis de Calonne op 7 februari 2018

  Cultuur, waarom eigenlijk?

  Sommige mensen vragen zich wel eens af waarom we als ChristenUnie in zouden moeten zetten op cultuur. Voor een antwoord op die vraag, neem ik u kort mee naar Zwitserland.

  Lees verder

  Labels: ,

 8. Anita Merkus
  Door Anita Merkus op 6 februari 2018

  Elk veulen is bijzonder...(1)

  Een tijdje geleden was ik in Den Haag voor een cursus. Aan het eind van de dag zit ik bij de halte in het centrum te wachten op mijn tram naar het station. Er komen twee jongetjes aan met migratieachtergrond die zo'n 10 of 11 jaar oud zijn die ook willen zitten, maar er is nog maar één zitplek beschikbaar. De een gaat zitten en vraagt of ik wil gaan staan zodat zijn vriendje ook kan gaan zitten. Ik zeg dat ik zere benen heb (ik heb nl. lipoedeem) en niet lang kan staan. Waarop het jongetje reageert met: “U stemt zeker PVV”. Ik leg uit dat ik van de ChristenUnie ben en vraag  waar hij op zou willen stemmen. Hij zegt stellig “Partij voor de Dieren, want dieren discrimineren niet”. Het is jammer om te horen dat zo'n jongen  al op die manier denkt. Hoe is hij op zijn leeftijd al tot die conclusie gekomen? Hij moet nog gewoon kind kunnen zijn, zonder nu al aan te lopen tegen  vooroordelen.

  Lees verder

  Labels:

 9. Pieter portret wit
  Door Pieter van der Zwan op 6 februari 2018

  De stem van het kind

  Vlak nadat ik aantrad als wethouder met jeugd in de portefeuille kreeg ik de mogelijkheid om ambassadeur te worden tegen kindermishandeling. Daar heb ik volmondig “ja” tegen gezegd, omdat ik inzie hoe belangrijk een veilige omgeving is voor kinderen om op te groeien tot stevige, volwassen personen. Dat vraagt om een warm en liefdevol thuis, waar een gezonde relatie tussen en met de ouders de basis is om de wereld en jezelf te ontdekken.

  Lees verder
 10. Oeds
  Door Oeds van der Wijk op 3 februari 2018

  Nul op de Meter, dat moet kunnen!

  Eén van de dingen die ik belangrijk vind is de zorg voor ons milieu.  Wij zijn allemaal tijdelijk te gast op de aarde en we moeten deze weer netjes achterlaten. We geven de aarde door aan onze kinderen die daarna als goede rentmeesters het stokje van ons over nemen.

  Lees verder