Waardevol netwerken

_MG_9121
Ammy
Door Ammy van Eerden op 1 februari 2018 12:33

Waardevol netwerken

Netwerken wordt vaak gedaan vanuit een zakelijk oogpunt. Contacten leggen die waardevol zijn voor je bedrijf en later economisch gewin kunnen opleveren. Investeren in een netwerkwerkbijeenkomst is dan ook van grote waarde en vraagt om onderhouden te worden. Vorige week was ik uitgenodigd voor een netwerkbijeenkomst voor een jong gezin.

De vrouw is getroffen door een zwaar herseninfarct. Hoe ingrijpend de fysieke gevolgen hiervan zijn op een jonge leeftijd is overduidelijk. Er is ondersteuning nodig bij tal van kleine zaken, die heel normaal zijn in het dagelijkse reilen en zeilen van een jong gezin. Met drie kinderen in de basisschool leeftijd, zijn ze van de ene op de andere dag met elkaar mantelzorger geworden van hun moeder. Dat betekent ook al ben je nog maar 8, je taken krijgt om thuis te doen voor en na schooltijd. De vader niet altijd aanwezig kan zijn tijdens het spitsuur thuis, terwijl hij daar zo nodig is. Dan begrijp je hoe belangrijk een eigen goed en hecht netwerk is en hoe sterk je samen kunt zijn.

Ik ben getroffen door de liefde van hun buren, vrienden, de huiskring en familie die samen de schouders eronder zetten. In een klein uurtje zijn de moeilijke momenten zoals wie kan en wil onze zoon brengen en halen naar zijn logeeradres. Wie kan bijspringen met de kinderen bij het naar bed brengen als ik een late dienst heb. Wie wil ons gezin op zondag naar de kerk brengen als ik moet werken. Voor mij is deze vorm van een netwerkbijeenkomst de winnaar wanneer we spreken over de waarde ervan. Ze is onbetaalbaar, ik heb mogen ervaren dat onderlinge liefde, warmte en inzet voor je naaste de allerbeste aanvulling is naast de benodigde professionele zorg. Netwerkbijeenkomsten waardevolle ontmoetingen!

Deel dit bericht

Labels: ,